miercuri, 20 noiembrie 2013

lampion/abajur

Cum l-am facut eu?

Pai, o cutie rotunda, cu capac fara capac :). Am cumparat-o de-a gata, dar ar putea fi inlocuita cu o cutie de bomboane sau chiar confectionata din ceva carton. Am acoperit-o cu doua straturi uniforme de vopsea acrilica portocalie lucioasa.

Apoi o hartie de calc, in culorile curcubeului, un degradee frumos.

Am luat hartia de calc si i-am lipit pe margini (sus si jos) o "banda" de carton ondulat. Pentru mai multa rezistenta. Apoi am facut-o cilindru si am fixat bordurile de carton cu cate o picatura de lipici.


Am decorat cilindrul de calc dupa pofta inimii, cu "ramurele" stilizate si randunici (decupate din carton subtire). Smecheria e ca, la fiecare randunica lipita pe exterior, am lipit una simetric pe interior. Astfel, cand abajurul (lampion) este luminat din interior, randunelele par ca au umbra.
Am folosit adeziv de decoupage (ca mi-a fost la indemana) dar s-a dovedit a fi o alegere neinspirata pentru ca s-a deformat hartia de calc si au aparut valuri-valuri pe suprafata ei. Am incercat sa indrept si am dat un strat de lac mat peste ramurelele aplicate, pentru uniformizare - macar a iesit o valuire uniforma :)

Dupa decorare am montat cutia rotunda cu capac fara capac si asta a fost tot.

Daca ar fi sa o iau de la capat as folosi alt adeziv (inca nu stiu de care) si as decora hartia de calc inainte de a rula cilindrul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu